Jaar 1.1 Shoppen

In januari is het vaak leuk shoppen. Da’s net zoiets als een auto kopen in december. Graag willen de autoverkopers nog een beetje omzet genereren en dus lijkt de gewiekstheid verder weg. Ik heb het zelf ook mogen meemaken, want geluk bij een ongeluk heb ik een goede leuke auto terug kunnen kopen met de veel te lage dagwaarde die ik voor de Renault terugkreeg. Met name vanwege het tijdstip van koop en het feit dat deze auto ‘al’ 21 dagen bij de handelaar stond, veel te lang natuurlijk.

shoppen 

(dit is een foto uit het tuincentrum in november)

Ik hou ervan om koopjes te jagen, of sterker nog, om het gevoel te krijgen dat ik iets erg goedkoop kan krijgen. De meeste zaken zoek ik over hetalgemeen goed uit, maar de factor tijd begint ook steeds vaker mee te spelen en dan moet je soms voor gemak gaan. Voor alles is een markt, altijd is er ergens wel een verkoper te vinden die dit gedeelte van de markt wil bespelen. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik sinds de geboorte van Chris nog niet met hem alleen de stad in ben geweest. Dat realseerde ik me overigens pas toen ik hem afgelopen vrijdag aan het inpakken was in een warme jas met wantjes en zijn muts met ‘young canadian’. Maar het maakt ook niet uit. Hij had een koootje dubbel gekregen dat geruild moest worden en ik wilde graag een mooie nette trui, waarmee ik kon uitstralen dat ik wel graag een jasje wilde aandoen, maar de anderen niet wilde laten schrikken; Mooie kraag om een overhemd met stropdas onder te doen, eigenlijk net te netjes.

Chris in de stad is zo gemakkelijk. Hij zit in zijn buggy en kijkt rond. Als hij even te lang op een plek staat dan gaat hij kletsen. de laatste dagen is dat met zijn hand de lucht in roepen ‘kijk’ of iets dat daarop lijkt. Dat vinden de meeste mensen erg schattig, iets dat hij niet begrijpt, want al die aandacht levert bij hem van die fronzen op. Maar per saldo is alles OK, het nooit te koud, het overal goed en duurt het ook bijna nooit te lang. Kortom: Hij heeft nu een Nijntje puzzel met 2,3,4 en 5 stukjes en een gele super auto. Die laatste heeft hij zelf uitgezocht, of beter gezegd, zelf uit een bak gegraaid toen ik niet keek. Dat was te schattig, ik moest hem kopen. En ik ben geslaagd bij de ANWB of all places. Die hadden een 2 voor 1 aanbieding en de truien hadden een exclusief allure. Goed voor de aankomende sollicitatiegesprekken.

Philippe

geboren in 1969, al heeel lang in het onderwijs, passie voor muziek, een eigen bedrijf, mooie dingen maken, PC fanaat, vooral strakke Dell latitude E laptops, kwaliteitsbewaker en wil daar graag verder in.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *